Masaj terapeutic Ploiesti

Masajul terapeutic este masajul manual combinat cu alte procedee specifice de tratare a unor afectiuni.

In masajul terapeutic se stabilesc diferite obiective de atins in functie de afectiune, stadiul bolii, virsta si starea generala a pacientului. Acest tip de masaj are la baza masajul somatic si in functie de afectiune este combinat cu alte tehnici de masaj cum ar fi: masajul Cyriax, drenajul limfatic, metoda Vogler, metoda Knap, elongatii, masaj reflexogen, manipulari articulare.

masaj terapeutic ploiesti

Mai este indicat intr-o seama de boli grave unde masajul are rol adjuvant sau de mentinere în functie a unor structuri musculare si nervoase sau a unor organe vitale. El poate fi de mai multe tipuri: total, partial sau local. Se efectueaza dupa indicatii de specialitate din partea medicului, cu mijloace specifice, solutii si creme terapeutice.

Este necesar un diagnostic precis insotit de recomandare de la medic si daca este cazul insotit de alte investigati medicale.

Aceste masaje au ca scop:

  • recuperarea dupa interventie chirurgicala
  • refacerea dupa o boala grava sau accident
  • adjuvant in cazul unei boli grave
  • tratarea unei deformari sau dereglari a coloanei vertebrale
  • refacerea si recapaterea unor functii motorii sau nervoase

Daca in unele afectiuni grave masajul are doar rol de intretinere in alte afectiuni in special cele somatice masajul terapeutic este esential. In afectiunile coloanei vertebrale medicamentele nu au eficienta,operatiile sunt grele si costisitoare insa masajul terapeutic este cel ce poate sa elimine suferintele celui afectat.Dupa orice interventie chirurgicala masajul de recuperare este cel care poate sa readuca mai repede si mai bine corpul la o stare functionala normala.

Numarul de sedinte si frecventa lor se stabilesc in cursul tratamentului dupa felul cum raspunde fiecare pacient.